10 lectii de viata de la celebrul filozof chinez Confucius

Lectii de viata de la maestrul chinez Confucius

Desi Confucius nu ne-a lasat in urma opere scrise de el, totusi ideile lui au fost adunate in 20 de carti de catre discipolii lui. Lasa-te inspirat de urmatorele lectii de viata transmise de Confucius. Iti promitem ca iti vor schimba modul de gandire si te vor ajuta sa iti gasesti mai usor drumul cel bun.

1. “Nu conteaza cat de incet mergi atata timp cat nu te opresti din mers.”

Nu renunta la visurile tale chiar daca lucrurile nu se realizeaza cu viteza pe care ti-o doresti. In cele din urma vei culege roadele la care acum doar speri. Astfel de lectii de viata te vor ajuta sa mergi mai departe indiferent de cat de greu este drumul din fata ta.

2. “Nu te imprieteni cu un om care nu este mai bun decat tine.”

In viata este important sa te inconjori cu oameni de la care ai ce sa inveti, oameni cu suflet bun, altfel nu vei reusi sa progresezi niciodata.

3. “Atunci cand esti nervos, gandeste-te la consecinte.”

Inainte sa actionezi cu impulsivitate, gandeste-te la ce se poate intampla in urma a ceea ce vrei sa faci. Asadar, pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie mai buna decat cea dictata de impulsivitate.

4. “Atunci cand este evident ca nu poti sa iti atingi obiectivele, nu schimba telurile, ci modifica pasii.”

Lucrurile nu ies intotdeauna in viata asa cum iti doresti, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti dupa primele incercari. Continua sa cauti modalitati care te apropie tot mai mult de obiectivele propuse. Cat timp este vorba despre unele realiste, nu au de ce sa nu se indeplineasca.

5. “Daca urasti o persoana, atunci esti invinsa de ea.”

Nu purta niciodata ranchiuna oamenilor care iti gresesc, ci uita-i pur si simplu. Ce sens are sa ii lasi in continuare sa iti otraveasca sufletul?

6. “Omul superior care cauta ceva, cauta in el insusi; omul inferior cauta in altii.”

Tine cont de astfel de lectii de viata fiindca iti vor fi de un real folos. Vei reusi sa progresezi doar daca incerci sa imbunatatesti mereu ceva la tine.

7. “Oriunde te duci, mergi cu toata inima ta.”

Vei atinge succesul doar daca dai tot ce ai mai bun in tine. Implica-te cu toata inima in toate activitatile pe care le faci si nu vei avea niciun regret dupa aceea, pentru ca vei sti ca ai facut tot ce ai putut tu.

8. “Ofera sfaturi doar celor care cauta cunoastere dupa ce si-au descoperit ignoranta.”

Nu incerca sa oferi lectii de viata unor persoane care nu le-ar intelege sensul, pentru ca iti vei pierde timpul cu acestea. Cel mai bine este sa le oferi instructiuni celor care au inteles unde greseau. Acestora le vor merge direct la inima.

9. “Daca va concentrati si asupra avantajelor mici, va va fi mult mai usor sa mergeti mai departe.”

Nu trata cu indiferenta realizarile mici, pentru ca acestea pot reprezenta un imbold important pentru dezvoltarea ta personala.

10. “Daca te-au scuipat pe la spate, inseamna ca esti in fata lor.”

Nu te preocupa de oamenii care incearca sa iti faca rau pe la spate. Inseamna ca esti de mult in fata lor si ca nu stiu cum te pot impiedica.

Urmeaza aceste lectii de viata si iti va fi mult mai usor sa gasesti drumul cel bun. Nimic nu te va mai impiedica sa te bucuri de viata si sa lupti pentru visurile cele mai arzatoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*