Semnficaţia incendiului de la Notre-Dame: unii îl văd pe Iisus!

Monseigneur Matthieu Rougé, episcop de Nanterre, a scris un articol emoţionant pentru cotidianul Le Figaro, cu titlul “ Şi Franţa îşi aminteşte că e creştină.”

Episcopul de Nanterre vorbeşte despre semnificaţia incendiului de la Notre-Dame şi consideră că mesajul e cu atât mai puternic în condiţiile în care totul s-a întâmplat în Săptămâna Mare a Paştelui Catolic. Acesta descrie Catedrala ca fiind “locul unde în mod natural parizienii credincioşi se regăsesc după o tragedie.” Mai mult, afirmă cu “focul a pus lumină paradoxul unic al unei ţări care e în acelaşi timp una din cele mai laice din lume şi una din cele mai credincioase.” Monseigneur Matthieu Rougé consideră că focul a venit pe un fond extraordinar de agitat, în care Franţa era oricum în flăcări, la modul metaforic, din toate punctele de vedere-politic, social, religios. Potrivit acestuia, emoţia care a cuprins întregul stat francez e prilej pentru o renaştere, aşa cum şi Catedrala, care va fi reparată, va renaşte din propria cenuşă. Iar cel mai important mesaj al întregii tragedii e că: “toţi cei care sunt prizonieri ai disperării pot să renască la viaţa pe care nicio flacără nu o poate distruge.”

O altă viziune asupra incendiului o au utilizatori de Social Media care afirmă că l-au văzut pe Iisus în fotografiile care înfăţişau flăcările. Cotidianul britanic Daily Mail spune că s-a creat un adevărat val, începând de la mesajul lui Lesley Rowan, din Alexandria în West Dunbartonshire, Scoţia, care afirmă că îl poate zări pe Mântuitor în poze. După aceste afirmaţii, mulţi alţii i-au răspuns şi au afirmat că au aceeaşi senzaţie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*