80 de persoane din Oradea au intrat în studiul “KAPO – Sănătate pe Ghete”. Se vor însănătoși cu Kangoo Jumps!

80 de persoane din Oradea au fost selectate pentru a participa la studiul “KAPO – Sănătate pe Ghete”, unic în lume, inițiat de Kinga Sebestyen și susținut de o echipă de medici apreciată. Participanții la studiu vor face în următoarele luni exerciții de tip Kangoo Jumps, pe ghete rebound, adaptate diverselor patologii, și vor fi monitorizate de echipa de medici pentru a demonstra, la final, beneficiile acestui sport asupra sănătății.

Cele 80 de persoane vor fi monitorizate din punct de vedere fizic și al parametrilor de laborator la debutul, pe parcursul și la finalul programului.

Echipa de medici este compusă din conferențiar Dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator, șef lucrări Dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, Dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie, şef lucrări dr. Corina Șuteu, medic primar medicina muncii, şi psiholog Corina Chiorean.

Primul pas a fost făcut săptămâna trecută când a avut loc lansarea oficială a studiului “KAPO – Sănătate pe Ghete”. În Sala Florica Ungur din Oradea au fost prezente peste 100 de persoane, persoanele selectate pentru studiu, medicii, Kinga Sebestyen și reprezentanții Kangoo Jumps.

80, din cele 350 de persoane care au aplicat pentru a participa la acest studiu, au început sesiunile de Kangoo Jumps, multe dintre acestea pentru prima dată în viață.

La fel au procedat, ca susținere, și medicii care îi vor monitoriza, creîndu-se o atmosferă energică.

Dr. Olivia Ligia Burtă, medic primar medicină de laborator, a dechis evenimentul printr-un discurs motivațional și a declarat că, după doar trei sesiuni de Kangoo Jumps, a înțeles potențialul acestui sport și îl va promova dovedind beneficiile acestuia, la orice vârstă, inclusiv peste pragul de 50 de ani.

Dr. Olivia Ligia Burtă a deschis, de altfel, și sesiunea de Kangoo Jumps, făcând primele salturi și continuând apoi, alături de participanți și de instructoarea Daiana Dobraș, cu mișcare pe ritmuri de muzică populară. Daiana Dobraș va preda, la rândul său, în cadrul studiului.

La eveniment a fost prezentă și Kinga Sebestyen, inițiatoarea studiului “KAPO – Sănătate pe Ghete”, cea care a adus Kangoo Jumps în România, distribuitor în Europa de Est și Scandinavia, cu o experiență de peste 25 de ani în sport, nutriție și dezvoltatorul programului de slăbit Fat Burning by Kinga.

Kinga Sebestyen le-a comunicat participanților detalii despre studiul pentru care au aplicat. Acesta va dura 6 luni, participanții sunt selectați în 4 grupe: prima pentru supraponderali, a doua pentru cei cu probleme de statică, postură, probleme cu spatele și genunchii, a treia pentru cei cu diabet, și a patra pentru persoanele sănătoase.

Cu toții vor urma antrenamente pe ghete rebound timp de trei ori pe săptămână.

„Programul este ușor de urmărit, include intervale cu gantere de 0,5 – 1 kilogram, durează fiecare o oră. Voluntarii primesc ghete, greutăți, saltele, apă, și vor face gratuit analizele inițiale, apoi cele periodice și cele de la finalul studiului care vor oferi rezultatele. Antrenamentul și analizele medicale sunt gratuite în valoare de 1500 de euro/persoană. Studiul valorează 100.000 de euro, iar la final se va înființa un centru pilot în Oradea”, declară Kinga Sebestyen.

„Vom veni, la finalul studiului, cu rezultate extraordinare și cu articole de specialitate prin care vream să dovedim științific beneficiile programului medical pe ghete “KAPO”, a declarat Dr. Olivia Ligia Burtă.

Studiul doreşte să dovedească că, prin programele pe ghete rebound recomandate de Kinga Sebestyen se pot crea/ preveni/schimba obiceiurile şi comportamentele de risc legate de stilul de viață în diferite boli, indiferent de sex sau vârstã.

După realizarea studiului amănunțit şi publicarea rezultatelor, se vor pune la Oradea bazele unui “Centru pilot KAPO- sănătate pe ghete”, unic în Europa. Pentru a veni in ajutorul generației tinere, în scopul prevenției creșterii riscului de îmbolnăvire, se va lansa un set de programe de reabilitare și recuperare pe ghete pentru spitale, şcoli, grădinițe, centre de reabilitare și săli de fitness.

În plus, se vor organiza, la nivel naţional şi internaţional, evenimente ştiinţifice şi sportive, având ca şi temă de interes promovarea programului de sănătate “KAPO program medical de preventie ‘SĂNĂTATE PE GHETE ” și se vor forma noi specialiști care vor lucra cu publicul larg în vederea prevenției sau a tratării afecțiunilor medicale prin programele create de Kinga Sebestyen în colaborare cu specialişti în medicină.

Colaborarea pentru realizarea acestor obiective, va fi cu o serie de instituții: Facultatea de Medicină din cadrul Universitătii din Oradea, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Clinica Medicris, Centrul de Sănătate şi Lipoterapie dr Alin Iova, Centrul de Transfuzie Sanguină Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi profesionişti cu interes în acest domeniu.

Şi cum echipa KAPO -‘SĂNĂTATE PE GHETE ” este implicată în acţiuni caritabile de “fund raising”, și acest program iniţiază o serie de evenimente, destinate achiziţiei unui dispozitiv de iradiere a componentelor sanguine, pentru bolnavii oncologici şi hematologici.

Kinga ajută persoanele supraponderale din Romania să slăbească până la 150 kilograme

Kinga Sebestyen, instructor și dezvoltator al programelor Kangoo Jumps în România, și peste hotare, ajută persoanele supraponderale, cu greutatea între 90 și 200 de kilograme, să slăbească într-un mod sănătos, chiar și 150 de kilograme intr-un mod sănătos .

Va reuși acest lucru prin programul pe care l-a inventat, Fat Burning, mișcare graduală pe ghete rebound, rezistente la o astfel de greutate, îmbinat cu dietă personalizată.

Programul se desfășoară în toate orașele țării (instructorii și salile pot fi găsite pe www.kingasebestyen.com), cei care doresc să își schimbe stilul de viață urmând să fie ajutați de instructori acreditați de Kinga .

Cei care se înscriu în acest program, vor începe antrenamentele personalizate, câte 60 de minute, de trei ori pe săptămână. Instructorii acreditați din localitățile respective, având la îndemână programul special Fat Burning și sprijinul specialiștilor în nutriție, vor ajuta persoanele supraponderale să facă sport, prin mișcări lejere la început, mai energice pe măsură ce avansează, inclusiv pe ghete cu arcuri rebound din noua generație, ce suportă greutate de până la 200 de kilograme.

Se așteaptă ca cei care se înscriu în program să slăbească câte 10 kilograme pe lună.

Pentru ca cei înscrişi să fie şi mai motivaţi, la finalul cantonamentului, cei care au avut cele mai bune rezultate, vor fi premiaţi. Cei care vor reuși să ajungă la target vor putea câștiga premii în valoare de 1850 de euro din partea Kangoo Club Romania, transformare de look oferită de Tabya, rochie elegantă Mathilde, costum sport Diamond by Adesgo, pachet de beauty Botis Gizella, dieta personalizată Alin Iova, lenjerie Diamond by Adesgo, etc.

Cei care vor să slăbească și să își schimbe radical stilul de viață se pot înscrie în concurs trimițănd email cu nume, prenume, localitate și număr de telefon la: fatburning@kingasebestyen.com și vor trebui să achiziționeze pachetul cu care vor putea să ajungă la rezultatele dorite: antrenament (150-25o lei), nutriție (100 lei), ghete rebound (250 euro, inclusiv în rate), program detox (543 lei, doar în prima lună , inclusiv in rate)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*