Scandal de proporții la Eurovision!

Scandal monstru la TVR din cauza Eurovision 2019. Unii concurenți au fost favorizați. TVR a născocit ceva pentru a mai adăuga în concurs două concurente, Bella Santiago și Linda Teodosiu, care au fost acceptate în semifinale, după ce s-au încheiat preselecțiile.
În acest context, marii artişti români ocolesc competiţia, în principal din cauza modului în care este organizat totul. Nici anul acesta nu face excepţie. Înscrierile au avut loc între 9 noiembrie 2019 şi 10 decembrie, iar din cele 126 piese participante au fost selectate 24.

Printre câştigători s-a aflat şi Dan Bitman, care a decis, însă să se retragă din concurs la scurt timp. Regulamentul spune că dacă acest lucru nu se întâmplă în primele 24 de ore, artistul ar trebui penalizat financiar şi prima piesă sub linie ar urma să o înlocuiască pe cea retrasă.

Mai mulţi participanţi la selecţia Eurovision de anul acesta spun că TVR nu a respectat regulamentul şi că probabul din nou se vor trage sfori pentru a câştiga cine trebuie, aşa cum s-ar fi întâmplat şi cu desemnarea celor 24 de piese calificate pentru finală. Aceştia acuză şi faptul că nu toţi artiştii care se înscriu au drepturi egale.

Regula Wild Card-ului introdus din mers de TVR a creat un adevărat scandal intern şi momentan nimeni nu înţelege exact cum are de gând TVR să stopeze valul de acuzaţii care au început deja să curgă.

O altă problemă ar fi cu trupa Trooper care şi-ar fi publicat piesa înainte 1 septembrie 2018, ceea ce nu este în acord cu regulamentul. În urmă cu zece ani, Marius Moga a fost descalificat din acest motiv, iar acum TVR, deşi atenţionat, nu ar fi luat nicio măsură.

Conform unor surse media, întreaga poveste Eurovision ar costa aproximativ un milion de euro, iar managerul proiectului ar fi Cristian Zgabercea, un apropiat al lui Radu Mazăre, care ar avea şi probleme penale serioase. Modul în care sunt gestionaţi banii şi cum este organizată selecţia naţională a creat numeroase nemulţumiri în rândul tinerilor artişti români, care ameninţă că vor solicita EBU (Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) să ia atitudine, se arată într-un articola de pe capital.ro. Tvr a anunțat printr-un comunicat că au fost incluse în concurs si Bella Santiago și Linda Teodosiu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*