Bisericile ortodoxe românești trec în slujba diavolului! M-a întrebat cineva…

M-a întrebat cineva ce cred despre asta. http://stiriactuale.ro/enigme/13686-infricosator-bisericile-ortodoxe-romanesti-trec-in-slujba-diavolului.html

Omul era panicat de parcă tocmai ar fi ieșit dintr-o casă în flăcări. Cu siguranță sunt și alții tulburați de astfel de „descoperiri” făcute dupa ureche.

Mai mare prostie decât sintagma „crucea diavolului” nu se putea scorni. Trebuie să știm că încă dintru începuturile creștinismului Crucea a fost reprezentată în sute de moduri, de la reprezentări geometrizate, cruce în trepte, florale sau zoomorfe, până la crucea „multiplă” sau „polistavrion” (greacă) – este crucea a cărei brațe sfârșesc într-o cruce independentă fiecare.

E plină lumea de Polistavrioane și doar o minte zăpăcită s-a găsit în România să vorbească lucruri necugetate și întru totul fără temei istoric și iconografic, acuzând fără noimă Patriarhia Română de neglijență canonică.

Sper că cei care s-au poticnit de astfel de articole să-și găsească liniștea pierdută, iar cei care le răspândesc să-și revină, că poate din puțină cunoaștere au făcut-o și nu din vreo răutate.

Părintele Savatie (Baștovoi)
sursa: ortodox.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*