27 de simboluri ale norocului din intreaga lume

Simbolurile care exista in cultura noastra, in subconstientul si in sufletele noastre traseaza cursul existentei. Un totem, un medalion sau o statueta, un animal sau un gest; acestea sunt incarcate de semnificatii puternice, nu sunt simple ‘obiecte’. Sunt mesaje despre cum traim iar simbolurile norocului le-am putea considera mesaje despre speranta noastra in mai bine. Oamenii din intreaga lume se bucura si astazi de mitul din spatele simbolurilor norocului. Cauta acel simbol al norocolui care ti se potriveste cel mai tare. Alege-ti si tu ‘amuleta’ norocoasa!

“Cultura umana a debutat prin simbol si mit. Prin simboluri mostenite din epoci ancestrale, omenirea si-a pastrat unitatea si continuitatea ei spirituala.

Simbolul autentic e un semn ce rezoneaza in sufletele oamenilor tocmai prin importanta si gravitatea sensurilor sale, ce se refera intotdeauna la problemele fundamentale ale existentei. El este semnul ce pastreaza un echilibru optim intre continut si expresie, intre spirit si materie, intre intelectual si afectiv” (Dictionar de Mituri si Simboluri afective – Ivan Evseev)
Ce simbol al norocului rezoneaza in sufletul tau? Alege-ti si tu ‘amuleta’ norocoasa!

1. Greierele

Greierele este simbol al norocului in aproape toate culturile lumii, inca din vremuri preistorice. De exemplu, in Orient si in Europa de Est sa omori chiar si din greseala un greiere, inseamna ghinion. In America, triburile de amerindieni credeau ca greierele este purtator de noroc. In China si in alte tari asiatice, cantecul greierului indeparteaza orice pericol.

2. Buburuza

Simbol noroc – buburuzaBuburuza este considerata aducatoare de noroc si prosperitate. Aparitia ei te va elibera de problemele de peste zi. Daca vei purta o amuleta in forma de buburuza, sau daca una ti se va opri pe mana, vei avea noroc toata ziua, buburuza iti va da puterea de a avea rabdare cu cei din jur si de a avea incredere in tine. Daca o buburuza se opreste pe tine si esti bolnav/a, inseamna ca te vei vindeca. Sa omori o buburuza este semn de ghinion.

3. Libelula

Si libelulele sunt insecte aducatoare de noroc. Asa cum zboara in vant, libelulele sunt simbolul schimbarilor si al visarii. Libelulele sunt in mod simbolic asociate cu prosperitatea, puterea, curajul, pacea, armonia si puritatea.

4. Scarabeii

Scarabeii erau considerati aducatori de noroc din timpurile Egiptului antic; scarabeul este in acelasi timp un simbol al renasterii si al transformarii.

5. Stejarul si ghinda

In mitologia Nordica, stejarul aduce noroc. Vikingii asociau stejarul cu Thor, zeul care a creat tunetul si fulgerul. Fiindca acest copac atrage fulgerul, era sacru pentru Thor. De aceea, nordicii credeau ca fructul stejarului, ghinda, este un simbol al dorintei zeului Thor. Asa au inceput nordicii sa isi puna ghinde la ferestre pentru a-si proteja casele de furia naturii, dezlantuita prin intermediul fulgerelor lui Thor.

6. Curcubeul

Curcubeul este considerat aducator de noroc in toate culturile. Exista o legenda care spune ca daca gasim coada curcubeului, descoperim acolo si o oala mare cu bani de aur.

7. Oul

In folclorul traditional universal, oul este simbolul feritilitatii, al puritatii si al renasterii. Era folosit in ritualuri magice pentru a invoca fertilitatea si virilitatea.

8. Delfinul

Delfinii sunt considerati simbol al norocului in foarte multe culturi, inclusiv in traditiile antice din Grecia, Sumer, Egipt si Roma.

9. Porcul

Totemurile in forma de porc sunt considerate a fi aducatoare de noroc fiindca sunt simbol al buna-starii, al norocului bun si al prosperitatii.

10. Broasca testoasa

Testoasele sunt considerate aducatoare de noroc in Feng Shui. Testoasa este unul dintre cele 4 animale sacre intre care (Dragonul, Unicornul si Pasarea Phoenix).

Testoasa simbolizeaza mama primordiala, longevitatea si speranta pentru o viata mai lunga. Ele sunt considerate o legatura intre Pamant si Divinitate.

11. Elefantul

Elefantii sunt simboluri ale norocului de asemenea in Feng Shui, iar in Hinduism, zeul norocului Ganesha, este elefant.

Daca asezi figurine in forma de elefanti la usa, acestia iti vor aduce longevitate si noroc. Elefantii sunt un simbol al intelepciunii, al puterii, al inteligentei, al solitudinii.

13. Liliacul rosu

In China, liliacul rosu (animal) este simbol al vietii lungi, iar amuletele in forma de liliac sunt purtate pentru a aduce fericirea. Se crede ca liliacul rosu alunga raul.

14. Tigrul

Tigrii sunt considerati aducatori de noroc in astrologia chineza. Tigrul este considerat protector impotriva hotilor si al incendiilor.

15. Broasca

Broasca este un simbol al prosperitatii, al bogatiei, al prieteniei si al abundentei. In multe culturi este un simbol al fertilitatii.

Se spune ca totemul in forma de broasca atrage prieteni buni si credinciosi si ca te poate ajuta sa iti gasesti o iubire solida si indelungata.

16. Buddha

Micile statuete care il reprezinta pe Buddha sunt considerate aducatoare de noroc. Trebuie sa freci burtica lui Buddha si sa iti pui o dorinta.

17. Kachinas

Populatiile indigene din Sud Vestul Americii, Pueblo, Hopi, Zuni cred ca aceste papusi care se numesc Kachinas au mari puteri aducatoare de noroc. Kachinas sunt folosite in ceremoniile tribale. Ele au puterea de a aduce protective in fata dezastrelor naturale.

18. Dream catcher

In culturie amer-indiene, acestea sunt considerate aducatoare de noroc. Ele captureaza imaginile negative din vise.

19. Lanternele rosii chinezesti Captura pentru vise – Simbol al norocului

Aceste laterne care ne fascineaza cand sunt inaltate pe cer sunt un simbol al norocului in cultura chineza.

20. Potcoava calului

Potcoava calului simbolizeaza norocul, puterea asupra raului, puterea de a invoca binele si fertilitatea.

Potcoava calului se pune in fata casei pentru a proteja familia de rele. Potcoava in forma de “u” va mentine norocul in interiorul caminului pentru totdeauna. Aceasta traditie dateaza inca din secolul 10 d. Hr.

21. Monedele

Gasesti o moneda si ea iti aduce noroc pe toata durata zilei. Si in Feng Shui, monedele sunt considerate aducatoare de noroc.

22. Cifra 7

Numarul 7 este considerat norocos in diferite culturi si religii. La crestini cifra 7 reprezinta auto-sacrificiul si virtutea si apare in diverse moduri simbolice in Scriptura. Primii crestini credeau ca increderea in Dumnezeu le aduce 7 daruri: intelepciune, intelegere, onoare, glorie, bine-cuvantare, putere si bunatate. In mitologia Japoneza exista de asemene 7 Zei ai Norocului.

23. Trifoiul cu patru foi

Acest simbol al norocului este popular mai ales in cultutrile vestice unde este asociat Zilei Sf. Patrick.
Trifoiul cu patru foi exista dar nu este la fel de comun precum cel cu trei foi, asa incat daca gaseti un trifoi cu patru inseamna ca ai noroc.

24. Bambusul

Un dar confectionat din bambus aduce noroc. Exista o specie de bambus care se numeste chiar asa bambusul norocului (Dracaena este numele sau stiintific).

25. Piatra de Amber

Se crede ca amberul este o bucatica de soare si ca are puterea de aduce binele si norocul. Chinezii si musulmanii ard amber intr-un ritual care alunga spiritele rele. (foto dr. – bratara cu amber; www.guigo.eu)

26. Safirul

Safirul este considerat un simbol al norocului inca din timpuri antice. Grecii credeau ca daca porti safire invoci bunatatea zeilor. In Europa centrala antica, oamenii credeau ca aceasta piatra albastra are puteri supranaturale. In India, are puterea de a aduce norocul si prosperitatea.

27. Inima

Medalioanele in forma de inimioara aduc in mod evident dragostea. La crestini inima este vazuta ca o reprezentare a intelpciunii si a iubirii. In Egipt, inima este centrul energiei noastre fizice; in trecut se credea ca acest simbol are puterea de a indeparta magia neagra. Islamul vede inima ca baza a gandirii.
sursa: garbo.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*