Ce pedeapsă riscă preotul Pomohaci. Dosarul său a fost preluat de Parchetul General

Dosarul în care preotul Cristian Pomohaci din judeţul Mureş este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor a fost preluat de Parchetul General, după ce iniţial, a fost deschis de procurorii de la Parchetul Tribunalului Târgu Mureş.

Potrivit procurorilor, se fac cercetări pentru racolarea minorilor în scopuri sexuale. Fapta respectivă se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

La sfârşitul lunii iunie, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci să fie oprit de la slujire timp de 30 de zile, perioadă în care să îşi pregătească o apărare cu care să vină în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei, pentru a demonta acuzaţiile care i se aduc.

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio de aproximativ 22 de minute care pare a fi o discuţie între preotul Cristian Pomohaci şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar face avansuri sexuale şi îi propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani.

În înregistrarea respectivă, postată de NCN, un bărbat, care se presupune că ar fi preotul Pomohaci, vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este “prea sensibil”, că este “un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte “ciocan” dar totodată îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiune că va fi “remunerat” pentru asta.

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, a transmis ulterior un punct de vedere în care preciza că Cristian Pomohaci riscă caterisirea, precizând că preotul a mai fost iertat în urmă cu aproximativ patru ani pentru alte abateri oferindu-i-se însă atunci o şansă pentru a se îndrepta.

Preotul Cristian Pomohaci este paroh în localitate Moşuni, din judeţul Mureş, acesta fiind extrem de cunoscut mai ales ca interpret de folclor şi cântece religioase. El a mai fost acuzat în trecut şi de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, iar în 2013 preotul a primit canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.
În tot acest timp, Pomohaci își vede liniștit de treabă și de… concerte. Weekend-ul trecut a fost prezent la un eveniment organizat în localitatea Sînpetru de Câmpie din Jud. Mureș, unde a făcut dedicații pe bani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*