TVR face teledon pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului

Inițiativa Televiziunii Române vine în sprijinul campaniei de subscripție lansată de Guvernul României
Turnul TVR televiziunea romana
 Televiziunea Română dorește să sprijine activ demersul Guvernului României de strângere a fondurilor necesare achiziționării operei de artă „Cumințenia Pământului”, realizată de Constantin Brâncuși.

În acest sens, televiziunea publică va organiza un teledon și mai multe emisiuni speciale, la care vor fi invitați să participe toți cei care doresc să contribuie la achiziția creației lui Brâncușiși păstrarea acesteia în patrimoniul național.

Demersul TVR vine în întâmpinarea apelului lansat de Guvernul României către televiziuni, în vederea sprijinirii strângerii fondurilor necesare achiziției sculpturii „Cumințenia Pământului”. Executivul a hotărât în cadrul ședinței de vineri, 27 mai, ca, la campania de colectare a fondurilor pentru achiziția operei de artă să poată fi implicate și entități de drept privat. În urma acestei decizii, Guvernul a lansat o invitație publică posturilor de televiziune de a organiza teledonuri pentru sprijinirea subscripției naționale.

(w640) Cumintenia

În acord cu rolul său de promotor al valorilor naționale, Televiziunea Română răspunde pozitiv la apelul lansat de Guvern. Astfel, TVR își asumă contribuția activă la păstrarea și consolidarea patrimoniului cultural național, ca parte a misiunii sale publice.

Teledonul și emisiunile speciale dedicate acestui proiect vor fi transmise și pe TVR Internațional, pentru a înlesni tuturor românilor posibilitatea de a contribui la păstrarea patrimoniului românesc.

Companiile care doresc să se alăture TVR în acest proiect, să participe sau să trimită reprezentanți la emisiuni, sunt rugate să ne contacteze la adresa de e-mail comunicare.corporate@tvr.ro sau telefonic la 021.319.91.12/interior 1544, urmând să fie contactate în cel mai scurt timp.

Anul Brâncuși la TVR

Cu ocazia celebrării în 2016 a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor, televiziunea publică marchează Anul Brâncuși printr-o serie de producții speciale. În cadrul campaniei „Brâncuşi, sculptorul luminii”, Televiziunea Română a difuzat dezbateri, documentare, concerte și materiale de arhivă dedicate artistului.

Printre acestea se numără și unul dintre cele mai apreciate filme dedicate sculptorului:documentarul de artă „Brâncuși”, în regia lui Cornel Mihalache, difuzat, în 19 februarie, cu ocazia Zilei Brâncuși, la TVR 1 și proiectat în 15 sedii ale Institutului Cultural Român. Filmul urmărește firul cronologic al celor mai importante momente din viața artistului român, folosindu-se de amintirile existenței sale: fotografii, notițe, locuri.

Despre subscripția națională pentru achiziționarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Guvernul României a adoptat miercuri, 30 martie, Ordonanța de Urgență nr 10/2016, privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil.

Pe 11 aprilie, Ministrul Culturii a anunțat demararea subscripției naționale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, campania urmând să se încheie în data de 30 septembrie a.c.

În ședința de vineri, 27 mai, Executivul a adoptat proiectul de modificare a OUG nr. 10/2016, astfel încât în campania de colectare a fondurilor pentru achiziția celebrei sculpturi să poată fi implicate și entități de drept privat.

– See more at: http://www.tvr.ro/tvr-va-organiza-un-teledon-pentru-a-sprijini-achizi-ionarea-sculpturii-cumin-enia-pamantului_16857.html#view

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*