Drum asfaltat până la Sarmizegetusa Regia! Va fi inaugurat oficial luni

 drum-spre-sarmizegetusa-660x330

Lucrările de modernizare ale drumului județean care urcă la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, sunt gata. Șoseaua a fost asfaltată într-un timp foarte scurt, cu ajutorul fondurilor europene pe care Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a reușit să le obțină. Festivitatea de inaugurare a noului drum va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Autoritățile din județul Hunedoara au făcut un prim pas pentru punerea în valoare a fostei capitale a Daciei. Coșmarul prin care treceau înainte localnicii, dar și turiștii, care „își rupeau”, la propriu, mașinile până ajungeau să viziteze unul dintre cele mai importante monumente istorice din România, cetatea dacică din Munții Orăștiei, este acum de domeniul trecutului.

Era un drum impracticabil”

Cei aproximativ 18 kilometri de drum, de la Costești spre Sarmizegetusa Regia au fost complet modernizați, într-un timp record, după cum spune președintele CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David. „Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar religios și politic al dacilor, iar astăzi este un monument UNESCO. Drumul Județean (DJ) 705A, spre această destinație, era impracticabil. CJ a obținut finanțare din fonduri europene, a supervizat constant lucrările, astfel că drumul a fost gata în doar patru luni. Luni, 23 mai, la ora 17:00, vă invit să participați la festivitatea de inaugurare a acestui nou drum spre vechea Capitală. Să fie într-un ceas bun pentru județul Hunedoara!”, a declarat Adrian David.

DJ 705 A Costești -Sarmizegetusa Regia a fost modernizat în baza unui proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare totală de 9,41 milioane euro. Proiectul a prevăzut atât asfaltarea drumului, pe o lungime de 17,9 kilometri, cât și reabilitarea a șapte poduri și amenajarea de noi parcări, inclusiv pentru autocare.

 sursa: servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*