Carmen Velcea, creator de programe pentru reprogramarea mentală, consilier psiho-spiritual, a scris doua carti!

Scriitor, creator de programe pentru reprogramarea mentală, consilier psiho-spiritual: “Soluția marelui succes în viață: armonizarea sufletului, a minții și a corpului!”

Într-o perioadă cu multe evenimente planetare, trebuie să ai ceva curaj pentru a pătrunde pe un teritoriu greu accesibil și plin de necunoscute, pentru cei mai mulți dintre noi.

Și totuși, există astfel de persoane, care, în pofida acestor vremuri de răscruce, îndrăznesc să meargă înainte, reușesc să aibă un cuvânt de spus și fac performanță în adevăratul sens al cuvântului. Una dintre aceste persoane este Ionela Carmen Velcea.

Autor, creator de programe pentru reprogramare mentală, consultant în introspecție psiho-spirituală și ține alternativ, ședințe de tarot și pendul, implicându-se cu responsabilitate și pasiune, alegând calea cea mai bună pentru viața fiecăruia , după caz, care i-a cerut ajutorul.

Toate aceste lucruri, pe care le creează și dezvoltă continuu, servesc unui singur scop: de a ajuta oamenii să-și descopere “Puterea Interioară” și când sunt în stări de anxietate, depresivi, abătuți de probleme, descurajați, numai găsesc drumul cel bun, numai știu încotro s-o ia și ce să mai creadă!

2016 a fost anul în care a început să facă pași timizi în dezvoltarea sa personală și să-și vindece propriile traume din trecut. Astfel, a putut ieși dintr-o depresie severă de peste șase ani, participând la diverse cursuri, citind zeci de cărți pe teme de psihologie, dezvoltare personală și multă informație despre schimbarea gândurilor limitative și spiritualitate.

Carmen Velcea a scris doua carti

Acum, Carmen a ajuns la performanța să prezinte și să îndrume spre o altă perspectivă a vieții și dinamică umană, pe cei care au intrat în colaps!

Perfecțiunea nu există, dar această fată cu ochii căprui, suflet bun și un zâmbet de copil, te poate învăța, dragă cititorule, cum să ajungi mai aproape de “soare “, important este să vrei și tu!

– Bună, Carmen, mă bucur că ai acceptat să-mi dai acest interviu, pentru că demult timp caut un consilier și terapeut în probleme psiho-spirituale.

De început, pentru ca cititorii să te cunoască mai bine, te rog să te prezinți și să te descrii în câteva rânduri.

– Bună, Luminița! Mă numesc Velcea Ionela Carmen și sunt, azi, cea mai bună variantă a mea, de până acum! Sunt scriitor, creator de programe, consilier în introspecție psiho-spirituală și mai fac ședințe de tarot sau pendul.

Ca și persoană, pot spune, doar că sunt un om ce și-a descoperit puterea interioară și îmi doresc să împărtășesc pașii și experiența mea celor care au nevoie de mine!

Viața mea nu a fost nici cea mai dramatică, dar nici cea mai strălucită, însă toate aceste experiențe m-au împins și întărit, astfel ca după mai mulți ani de căutat răspunsuri la stările mele și la probleme de natură spirituală, am ajuns la nivelul la care să înțeleg. Am ajuns la nivelul la care să pot răspunde acelei veșnice întrebări: De ce?

– Ai scris deja două cărți și am avut ocazia să le citesc. Îmi plac foarte mult! Te visai de mică o scriitoare faimoasă?

– Când eram copilă, pe la 6 ani, mă visam pediatru! (râde ? !)

Însă de la 10 ani cochetez cu scrisul, de atunci am început să scriu poezii, iar pe parcursul anilor de școală am participat pe la diverse concursuri.

– Ce te-a determinat să publici cărți?

– Am fost împinsă de la spate, ca să zic așa. (râde!? ) M-au impulsionat prietenii apropiați să scriu toate explicațiile mele, experiențele mele, într-o carte. Și de la o carte am prins gustul de a scrie în continuare.

– Ce cuprind cărțile tale, pe scurt?

– Prima carte descrie mai mult ceea ce am înțeles, experimentat, învățat, pus în practică din dezvoltare personală, psihologie, spiritualitate și fizică cuantică (deși despre fizică nu am scris foarte concret și mult, căci este un subiect greu pentru mulți). A doua este un fantasy ce are la bază sămânță de adevăr, dezvoltare personală și personificarea unor stări emoționale. Este un basm, plin de magie, mister, suspans, dragoste, acțiune ce te face să vezi, cum poate fi creată o lume de basm.

– Vrei să mai scoți si alte cărți? Pe ce teme anume?

– Da, mai sunt două pe drum. Una este o compilație a tuturor programelor pe care continui să le creez și cealaltă va conține lecții de viață a unor personaje din timpurile de monarhie.

– De ce ai ales psiho- spiritualitatea? Care este motivul pentru care o practici?

– Psihologia m-a atras, încă din clasa a unsprezecea de liceu și din această cauză am și dat la Facultatea de psihologie din oraș. Acesta a fost primul pas care m-a ajutat să înțeleg cum funcționează mintea umană și ce face subconștientul. Iar spiritualitatea… Ca și domeniu, dacă îi pot spune așa, am studiat-o foarte intens abia din anul 2016 și am observat cum se îmbină cele două, cum se împletesc și cum totul devine mult mai clar, dacă privești din ambele părți. Însă, experiențele de viață mi-au arătat pe parcursul vieții, ceea ce se găsește în spiritualitate, dar… voiam să fiu rațională, nu visătoare, cum consideram pe atunci aceste experiențe.

– Când ți-ai descoperit „vocația” de consilier psiho-spiritual?

– Atunci când am început să fiu abordată în privat, de diferite persoane, ce nu știau acel “de ce” din spatele fricilor sau a stărilor de vinovăție, etc…

– Ce calitate a ta, simți că va contribui cel mai mult la succesul tău în domeniul pe care ți l-ai ales, să-l practici?

– Una dintre ele este că sunt analitică, apoi vine răbdarea și faptul că observ anumite lucruri, pe care oamenii nu le văd.

– Tot timpul ești la zi cu informații importante, ca să te dezvolți continuu. La ce resurse ai apelat pentru dezvoltarea ta profesională? Cât timp aloci acesteia zilnic/săptămânal?

– Sunt mai multe surse… În principiu: cărți, articole de calitate cu medici și terapeuți, mediumi, astrologi, etc. Timpul… printre lucrurile pe care le am de făcut, nu am jocuri pe care să le joc, așa că cel mai mult îmi petrec timpul liber căutând informații.

Nu am un singur maestru, ci maeștrii îmi sunt mulți după care m-am ghidat, să zic așa, în acest domeniu. Printre cei mai dragi mie: D-na Iuliana Neagu (terapeut), dl. dr. Prof Dulcan și d-na Flora Patraș (terapeut în hipnoză regresivă).

– Ne poți spune care a fost cea mai mare realizare a ta de până acum?

– Cea mai mare realizare în afară de copilul meu sunt cărțile… Și nu neapărat prin faptul că le-am scris, ci pentru curajul de a trece peste toate “NU”-urile de la multe edituri și perseverența mea.

– Care a fost cel mai haios moment din viața ta?

– Când am dat mai încet radioul, ca să pot vedea drumul. (râde cu poftă! ? )

Era iarnă și noi eram undeva prin Iași, pe un câmp, sus pe deal… Era zăpadă până la geamurile mașinii. Și noi mergeam exact pe vârful dealului. Stânga râpă, dreapta râpă și mașina derapa pe zăpadă… Iar eu… Am oprit radioul de frică. ? Asta a fost reacția, nu pot explica de ce mă încurca.

– Crezi în destin?

– Depinde cum înțelegem destinul. Prestabilite sunt doar: karma din alte vieți, karma de neam și planul divin, în rest avem liber arbitru. Și cu acesta putem “înmuia” karmele și lecțiile de viață.

– Spune-ne, te rog, ce-ți place să faci în afară de scrisul cărților?

– Să mă plimb în natură, să ascult muzică, să meditez, să înot, să stau întinsă la soare, să fac poze…. Multe astfel de lucruri care mă fac să mă simt bine… ?

– Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit vreodată ?

– Filmul “Matrix”, pe care l-am înțeles după mulți ani, când am început să merg pe acest drum. Și filmul “The OA” este fascinat… Au mult adevăr, deși sunt și părți ce aparțin imaginației.

-Care sunt țelurile tale în viață, inclusiv cele legate de domeniul ales de consiliere?

– Țelul pentru familia mea este să fim independenți financiar și să avem confortul care să ne întrețină starea de bine. Cât pe plan profesional, țelul este să aduc oamenilor la cunoștință că se poate și mai bine de atât, că ei chiar pot face mai mult și mai bine. Important este să înțeleagă că trebuie să fie echilibrați.

– Ne poți da un exemplu când te-ai confruntat cu o provocare/problemă și cum ai depășit-o?

– Sunt mai multe provocări prin care am trecut… Am să vă povestesc despre una mai recentă.

Prin anul 2018 pe când eram în Germania, am început să am probleme la locul de muncă, de atunci, pentru că firma germană, la care lucram nu mai plătea toate orele lucrate. Trebuia să îmi recuperez banii și singura variantă era să îi dau în judecată.

Deși mulți îmi spuneau că nu voi reuși, am avut încredere în mine și am avut curajul să o fac, deși eram într-o țară străină. Am căutat cu perseverență informații și legi utile și după șase luni mi-am recuperat banii. Atunci mi s-a dovedit că perseverența și curajul sunt punctele cheie în reușită.

– Sunt necesare anumite dotări native, capacități extrasenzoriale, pentru a consilia oamenii?

– Nu cred… Eu știu că toți avem aceste dotări, însă la mulți dintre noi sunt în stare latentă. Toți avem daruri divine și capacități extrasenzoriale diferite de la om la om. Cât despre consiliere este nevoie de răbdare și capacitatea de a fi observator.

– Spune-ne, te rog, cum trebuie să fie o persoană care îți urmează sfaturile și programele pe care le dai în rezolvarea problemelor constatate de tine?

– Deschisă la nou, doritoare și harnică, dacă mă pot exprima așa… Adică să persevereze în munca cu sine.

– Ne poți spune de ce majoritatea oamenilor sunt nefericiți?

– Datorită așteptărilor și a arhetipului de victimă. În principiu fericirea și bucuria sunt două lucruri diferite. Fericirea este o stare de spirit, bucuria este o emoție de moment.

– Ce părere ai despre oamenii care nu iartă și se răzbună ? Sau pur și simplu din invidie, recurg la anumite lucruri urâte, nedemne de spiritualitate?

– Sunt ancorați în ego. Sunt plini de frici și frustrări. Ei de fapt se află în suferința “Mine-ului” – așa cum îi spun eu, ego-ului, căci în noi se află “Eu-ul”/sufletul și “Mine-ul”/ego-ul. Și nu realizează că pe lângă cei cărora le fac neplăceri, își fac și lor, rău. Karma se întoarce, precum bumerangul.

– Fiindcă fără voia ta ai trecut printr-o depresie, ce părere ai despre acest lucru? Cum este din punct de vedere spiritual?

– Depresia este un cumul de răni și gânduri limitative. Din punct de vedere spiritual sunt energii negative stocate în organism și minte.

– Ce trebuie să faci să-l cunoști pe Dumnezeu sau să ai legătură cu Universul?

– Să te conectezi cu Sinele tău divin, cu sufletul tău. Este cea mai sigură cale.

– Care este cea mai înaltă formă de iubire dintre oameni?

– Iubirea necondiționată.

– Ce este trezirea spirituală și ce trebuie să faci, să fii conștient de acest lucru?

– Să îți echilibrezi energiile chakrelor și energiile Ying și Yang. Cât despre “să fii conștient “, vei simți în felul tău unic, când te trezești.

– Faptul prin care tu faci terapie, programe și lecții cu oamenii, “trezirea spiriruală” este un simţământ de speranţă pentru lume?

– Cu siguranță! Dacă până acum am fost capabili să creăm doar suferință, în lume, suntem în egală măsură, capabili să creăm și bunăstare, fericire și abundență.

– De ce majoritatea oamenilor încă privesc cu suspiciune noțiunea de spiritualitate, în lumea aceasta modernă ? Care să fie explicația ?

– Frica de necunoscut și faptul că am fost educați că noi suntem mici și slabi.

– Unde te vezi în cariera ta peste cinci ani?

– Mă văd înconjurată de oameni fericiți, care îmi dau de veste că au reușit să iasă din negura necunoașterii. Iar eu sunt mulțumită că fac parte din schimbare, acolo, în fața computerului, scriind în continuare, lângă biblioteca personală.

– Mulțumesc pentru acordarea acestui interviu și ce mesaj transmiți cititorilor tăi, cât și celor care vor să-ți ceară ajutorul în diversele lor probleme…

– Mulțumesc și eu, Luminița, că mi-ai propus acest interviu!

Dragilor, tot timpul ați fost puternici, doar că acest lucru v-a fost ascuns! Nu sunteți și nu ați fost niciodată singuri, prezența Divină este în tot și în toate. Adunați-vă ultimile rămășițe de ambiție și porniți în descoperirea Puterii voastre interioare, vă garantez că este magnifică. Pentru cei ce înoată greu prin gândurile negative, îi aștept cu drag la o consiliere, în timpul pe care îl am la dispoziție pentru aceste ședințe. Vă îmbrățișez! Divinul din mine, salută Divinul din voi!

Interviu realizat de Luminita Militaru pentru Revistavedetelor.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*