Benone Sinulescu: ”S-a spus despre mine că mi-am omorât soția cu toporul, că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie”

Legendele care au circulat despre Benone Sinulescu:

”S-a spus despre mine că mi-am omorât soția cu toporul, că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie”

Benone Sinulescu a ajuns la o vârstă venerabilă, 82 ani, dar cu toate acestea nu stă acasă nici acum. Are concerte ca în tinerețe și nu stă locului. Despre el s-au lansat legende grele: că și-a omorât nevasta cu toporul, că are doar un plămân sau că a făcut pușcărie.

Benone Sinulescu a împlinit vineri, 24 mai, vârsta de 82 de ani. Interpretul de muzică populară îşi trăieşte liniştit bătrâneţea în căsuţa din comuna Bârzava, judeţul Arad, zona de baștină a soției sale, Lenny. Deși tocmai  a împlinit o vârstă venerabilă, Benone Sinulescu este mai ceva ca argintul viu. Festivalul care îi poartă numele se va organiza în acest an în perioada 15-16 iunie și se va desfășura în cadrul celui mai mare și mai vechi târg, Drăgaica, de la Buzău, unde se strâng peste 300 000 de oameni. Înainte de 89, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, pe seama lui nea Beni au circulat o grămadă de legende, pe care artistul le-a tot demontat de-a lungul anilor, ori de câte ori i s-a dat ocazia. Îndrăgitul interpret de muzică populară a fost ținta unor povești pe cât de șocante, pe atât de greu de explicat. Se propagau cu ușurință și erau pe buzele tuturor românilor. ”Oamenii au o imaginație bolnavă. Nici azi nu știu cine a scornit toate acestea… S-a spus despre mine că mi-am omorât soția cu toporul, că am doar un plămân sau că am făcut pușcărie. Veneau la mine la spectacole și ziceau «cămașa aceasta o am de la tine, de când am făcut pușcărie. Tu dormeai în patul de jos, iar eu în cel de deasupra». Spuneau asta de față cu mulți oameni. Poate unii chiar au crezut! Alții afirmau că mă cunosc din armată, ori eu nici nu am făcut armata!”, a povestit Benone Sinulescu pentru Click!

Nea Beni s-a însurat târziu cu Lenny

Benone Sinulescu a avut o mulțime  de admiratoare, însă cea care i-a cucerit inima a fost actuala lui soţie, care îi este aături de 4 decenii: ”Este vorba despre Elena, absolventă de Chimie Alimentară. Leni mi s-a părut o ardeleancă mai… băţoasă, s-a ţinut tare. Un an de zile am încins telefoanele cu vorbuliţe multe şi de toate genurile, dar şi cu oprelişti”, îşi aminteşte rapsodul de începutul  poveştii de iubire cu soţia sa. ”Pe Leni am cunoscut-o prin intermediul regretatei Ileana Sărăroiu, care a invitat-o la masă, după un spectacol. Ne-am înţeles bine, încă de la început. Ne iubim şi acum, după 38 de ani. Soţia este cel mai bun critic al meu. Câteodată ne mai şi contrazicem. Ea s-a ferit totdeauna să iasă în faţă, nu i-a plăcut să iasă în evidenţă. Nu avem copii, ea a pierdut câteva sarcini”, ne-a vorbit solistul despre soţia sa.

Benone Sinulescu a purtat peruci la viața lui

Benone Sinulescu a purtat ani de zile peruci, întrucât suferea de calviție încă din tinerețe. Însă, de mai bine de 20 de ani, interpretul a renunțat să mai apeleze la acest artificiu şi să fie mândru de chelia lui. Interpretul nu mai poartă perucă de la Revoluţie. Și de atunci a început să renunțe la ele. În aniii ’90, când a demarat colaborarea cu trupa RO-Mania, a renunțat de tot la perucile cu care-și masca chelia, un complex de inferioritate pentru un mare artist ca el. ”Dacă mai purtam perucă, sigur mi-o lua vântul. Nu mai port perucă de peste 20 de ani, de la Revoluție. Eu sunt odată cu Revoluția”, spunea Benone, râzând. El a păstrat perucile acasă, la Siriu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*