Experiență culinară cu chef Florin Dumitrescu, pentru câștigătorului concursului din aplicația ,, Chefi la cuțite”

Un chef valoros ascunde multe secrete culinare, iar pentru un pasionat de gastronomie și un fan ”Chefi la cuțite”, un curs de gătit alături de unul dintre jurații show-ului se poate transforma într-o experiență unică. De asta a avut parte Leonard Chiru, câștigător al concursului desfășurat în aplicația „Chefi la cuțite”, ce a avut ocazia să fie ucenicul lui Florin Dumitrescu pentru o zi, în bucătărie.
Aplicatie chefi sept18 (6)
Tânărul în vârstă de treizeci și doi ani, ce lucrează ca specialist IT, a mărturisit că gătitul este o modalitate de a se relaxa după o zi grea la muncă. Această pasiune, după cum a declarat, este moștenită de la mama sa, care acum îi și încredințează o parte din sarcinile din bucătărie. Tocmai de aceea, Leonard a fost curios să afle cât mai multe tehnici, trucuri și secrete de plating de la chef Florin Dumitrescu: ”Peste patru ore și jumătate va fi pregătit să participe la <>!”, a declarat juratul, cu încredere, la începutul cursului.
Ziua a început cu câteva noțiuni simple de gastronomie, ordonate într-o succesiune firească, ce stă la baza realizării multor preparate. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Leonard a pregătit întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior și în componența sosurilor. De la pui crocant, legume sotate, la mușchi de vită, sau sosuri ce completează perfect frăgezimea cărnii de pe grătar, câștigătorul a învățat în câteva ore secretele celor mai delicioase rețete: ”Dacă la finalul acestei zile știi să faci măcar maioneză, eu sunt mulțumit!”, a glumit chef Dumitrescu.
Aplicatie chefi sept18 (1)
Horeca School a fost mediul perfect pentru ca un pasionat de gătit să aibă parte de o experiență culinară completă. Aprovizionarea cu ingrediente proaspete din cămara Lidl a stat la baza procesului de gătit, iar locația complet utilată și prezența unui chef talentat au transformat întregul proces dintr-un curs culinar, într-o experiență personalizată unică. Dacă la început Leonard Chiru a declarat că pentru el bucătăria este o simplă pasiune, spre finalul cursului s-a simțit mult mai stăpân la bancul de lucru și a mărturisit că va lua în calcul participarea în următorul sezon al emisiunii sale preferate, ”Chefi la cuțite”.
Aplicatie chefi sept18 (8)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*