Mormântul Sfânt de la Ierusalim este în renovare! Lucrările de restaurare nu împiedică pelerinii să se roage aici

Sfântul mormânt al Mântuitorului Isus Hristos din Ierusalim dădea semne de fragilitate în ultimii ani. El a început să fie renovat anul acesta, după Paşte. Lucrările de restaurare sunt majore, dar biserica se vizitează în continuare.
Mormântul în care se presupune că a fost îngropat Iisus Hristos, din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cunoscută și drept Biserica Sfântului Sepulcru sau Biserica Sfintei Învieri, au început să fie restaurat după sfintele sărbători pascale, la decizia bisericilor creştine din Ţara Sfântă.
sf-mormant
Foto: Timesnews.ro
sf-mormant2
Foto: Timesnews.ro
Principalele biserici creştine din Ţara Sfântă s-au decis să acţioneze şi să demareze lucrările de restaurare. După ce s-au reunit la începutul lunii martie, la Atena, pentru a dezbate starea de degradare în care se află mormântul lui Iisus, acestea au ajuns la concluzia că a venit momentul să autorizeze restaurarea imediată a mormântului din marmură din inima Bisericii Sfântului Sepulcru. Lucrările vor dura pe parcusrul acestui an și se vor încheia abia la începutul anului viitor. Cu toate acestea, locaţia a rămas deschisă vizitatorilor. Proiectul este finanţat de grupuri creştine care includ bisericile Ortodoxă, Franciscană şi Armeană, alături de alţi donatori publici şi privaţi.
altar-sf-mormintul-sfint
Foto: Timesnews.ro
Altarul bisericuței a fost construit pe locul mormântului la începutul secolului al XIX-lea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*