Parastas pentru poetul Mihai Eminescu, la 131 ani de la moartea sa!

Mai multe locașuri de cult au făcut ieri, parastase pentru marele nostru poet Mihai Eminescu, carea murit în urmă cu 131 de ani, pe data de 15 iunie.

Și la Biserica Sf.Gheorghe Nou din București, preoții i-au făcut parastas lui Mihai Eminescu, mai ales că aceasta a fost biserica de suflet a poetului. Tot aici a avut loc și slujba de înmormântare a poetului nostru. ”Mihai Eminescu a primit slujba de înmormântare în biserica brâncovenească Sfântul Gheorghe-Nou din București, în ziua de 17 Iunie 1889! Astăzi, 15 Iunie 2020, se împlinesc 131 de ani de la moartea poetului inimilor noastre, Mihai Eminescu.

Parastas pentru Eminescu la Biserica Sf. Gheorghe Nou
Parastas pentru Eminescu la Biserica Sf. Gheorghe Nou

Cu acestă ocazie , la orele 12:00, Părintele Paroh, Emil Nedelea Cărămizaru, împreună cu Părintele coslujitor, Vladimir Lapte, au săvârșit slujba parastasului în pridvorul bisericii, rugându-se pentru sufletul poetului nepereche, prohodit, la vremea respectivă, chiar în această biserică, așezată la borna ce marchează “Kilometrul Zero” al României și al spiritului nostru creștin- ortodox și românesc! Veșnică să-i fie pomenirea!”, este scris pe site-ul bisericii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*